Alles verder bij ons onder één dak, overzichtelijk stap voor stap.

En nu verder. Je vraagt en wij draaien. De geprefabriceerde duurzame casco woning wordt op de bouwplaats afgeleverd en moet in elkaar worden gezet. Als u handig en ondernemend bent is er de keuze om dit karwei zelf ter hand nemen. De praktijk leert dat dit eenvoudiger gezegd is dan gedaan. Enige ervaring en kennis zal zeker nodig zijn om alles goed te monteren, en het inhuren van een kraan voor het plaatsen van zware frefab delen en gebruik andere machines is ook niet goedkoop. Daarbij komt het aanvragen van een bouwvergunning bij de gemeente en het leggen van een fundering overeenkomstig de eisen. Dit komt eerst waarna je aan de slag kunt.

Onze adviseur maakt het je graag makkelijk

Tijdens het oriënterende gesprek worden opties inzichtelijk en alternatieven helder. De totale investering wordt vervolgens daarna bepaald als uitgangspunt voor de financiering die past binnen je budget. Hierdoor weet je van te voren waar je aan toe bent en dat is wel zo prettig en veilig!

Een aannemer ontzorgt (optie)

De aannemer zal de tekeningen van onze architect analyseren en realiseren. Deze coördineert het gehele project van begin tot eind en zorgt ervoor dat alle onderdelen op het juiste moment worden uitgevoerd. Dat betekent dat de aannemer direct werkt met onderaannemers of met vakmensen zoals installatiebureau, elektricien, loodgieter en dakdekker. De aannemer is het eerste contactpunt voor deze verschillende derde partijen maar ook voor jou. Wanneer het bouwproject is afgerond en succesvol is overgedragen zit het werk van de aannemer er op. Sustainable Houses werkt samen met een aannemer die ervaring heeft met de fundatie en constructie van geprefabriceerde duurzame houtskeletbouw. Door de relatief snelle realisatietijd van gemiddeld 2 à 3 weken all in tot aan de oplevering worden in ieder geval aanzienlijke (loon) kosten bespaard ten opzichte van traditionele bouw.

De prefab woning wordt door Sustainable Houses met de constructietekening op de bouwplaats afgeleverd. De aannemer is verantwoordelijk voor het verdere verloop van het project. De vakmensen hebben als het goed is hun eigen verzekeringen, maar als er blijkt dat er met het ontwerp of de opmetingen iets niet klopt zal de aannemer dit samen met ons oplossen. Ook is de aannemer er verantwoordelijk voor dat alles verloopt binnen de aangegeven tijd en binnen het vooraf opgestelde budget. Hij zal je hier regelmatig over inlichten en hij zal je de voortgang van het project zelf laten zien op de bouwplaats.

Aanvullende systemen voor volledig duurzaam en gasloos wonen – Opties vrijblijvend met ons door te nemen en te ontwikkelen tot aan volledige zelfvoorziening

Van het gas af is het eerste doel dat we graag met je willen bereiken door zelf je groene stroom op te wekken. Je wordt dan zelf producent met alle voordelen daaraan verbonden. Als je breder kijkt kun je deze energie ook met anderen uitwisselen die ook eventueel producent zijn. Bijvoorbeeld door met hen een energiecoöperatie/community op te richten. Los van het net betekent ook dat op de steeds toenemende netbeheerkosten en energiebelasting bespaart. Kleine netwerken die groene stroom aan elkaar leveren is de toekomst en als je toch met een nieuwe woning bezig bent is deze community gedachte zeker het overwegen waard.

Extra voordeel als je een groep initiatiefnemers in een duurzaam woningproject samenbrengt

Sustainable houses heeft afspraken gemaakt met fabrikanten van duurzame systemen specifiek voor klanten die onze woningen kopen. De korting die wij hebben bedongen willen wij graag doorgeven aan de klant die bij ons een duurzaam huis koopt. Hierdoor wordt het totale duurzame woonconcept dat wij aanbieden extra aantrekkelijk. Het bedrag dat wij als tussenpersoon van de fabrikant ontvangen is een bescheiden bemiddelings/adviesprovisie. Verder is ons solidariteitsbeginsel van toepassing. Hoe meer systemen er door de klanten van onze woningen worden afgenomen des te scherper prijscondities worden. Deze zijn vooral van toepassing voor coöperaties van enige omvang bestaande uit meerdere initiatiefnemers. Deze komen direct al in aanmerking voor een prijsstaffelvoordeel dat door ons per project met leveranciers onderhandeld wordt. Onze inkoper begeleidt dit proces samen met de E + W installateur van een project. Voor een duurzaam woonproject van enige omvang nemen graag met jou het initiatief om een groep gelijkgestemden te interesseren.

Gemak dient de mens

Onze adviseur zal je samen met de aan aan Sustainable Houses verbonden specialist informeren over de mogelijkheden van aanvullende systemen, over de werking en de condities. Hiervoor wordt een E + W totaalrapportage uitgebracht zodat shoppen langs verschillende loketten niet nodig is. Het ontwerp en uitvoering van je duurzame woning fungeert hiervoor als uitgangspunt. Hiervan worden alle variabelen afgeleid waardoor een goede balans wordt gerealiseerd uitgaande van gewenste comfortniveau en je budget.