PROCES

Aannemers, installateurs, producten en service

Aannemers

Onze aannemers coördineren het gehele project van begin tot eind en zorgen ervoor dat alle onderdelen op het juiste moment worden geleverd en alle activiteiten correct worden uitgevoerd. Onze aannemers sturen de onderaannemers aan, zoals installatiebureaus, elektriciens, loodgieters en dakdekkers. De aannemer is het eerste contactpunt voor deze verschillende derde partijen maar ook voor jou. Sustainable Houses werkt samen alleen met aannemers die onze duurzame visie onderschrijven èn ervaring hebben met de bouw van geprefabriceerde houtskeletbouw. Door de relatief snelle realisatietijd van gemiddeld 2 à 3 weken tot aan de oplevering, worden in ieder geval aanzienlijke (loon) kosten bespaard ten opzichte van de traditionele (beton-)bouw.

Installateurs

Het selecteren van de juiste installateurs is nog niet zo eenvoudig. Veel installateurs hebben nog weinig ervaring of onvoldoende kennis van duurzame producten. Vandaar dat Sustainable Houses alvast een lijst heeft samengesteld van installateurs die onze duurzame energie- en waterproducten kunnen leveren en installeren met de vereiste productgaranties. Het staat je altijd vrij natuurlijk om hiervan af te wijken en je eigen installateur te kiezen. Gelieve dan wel de juiste energieproducten te kiezen die leiden tot een positieve vaststelling van de BENGnormen door de gemeente die jouw bouwvergunning moet goedkeuren. Bij elk van deze stappen kunnen wij jou gericht adviseren.

Producten

Sustainable Houses heeft afspraken gemaakt met enkele fabrikanten van duurzame producten. Te denken valt aan warmtepompen, warmteterugwinningsinstallaties, regenwateropvangsystemen en duurzame douche installaties en zonnepanelen. Als je besluit onze woning te kopen, dan krijg je een lijst van door ons geselecteerde duurzame producten. Hiermee kun je dan zelf de door onze aanbevolen verantwoorde producten inkopen. De korting die wij hebben bedongen, geven wij graag door aan onze klanten. Hierdoor wordt het totale duurzame woonconcept dat wij aanbieden nog aantrekkelijker. Hoe meer systemen er door de klanten van onze woningen worden afgenomen des te scherper prijscondities worden. Deze zijn vooral van toepassing voor coöperaties of CPO-projecten van enige omvang bestaande uit meerdere initiatiefnemers. Deze komen direct al in aanmerking voor een prijsstaffelvoordeel dat door ons per project met leveranciers onderhandeld wordt. Onze inkoper begeleidt dit proces samen met de E + W-installateur van een project.

Service

Sustainable Houses is een full-serviceprovider, wat kort inhoudt dat we jouw adviseren en begeleiden bij het vaststellen van het ontwerp tot en met de realisatie van jouw droomwoning. Dat geldt ook voor zowel de catalogus als maatwerk woningen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een ontwerp te kopen en zelf alles te regelen.

Ons devies is je helder te informeren en tegelijkertijd goed af te stemmen over de opzet van je project overeenkomstig je wensen. Samen komen we hieruit! We realiseren ons maar al te goed dat alles een financiële keerzijde heeft en in een budget moet passen. Hier houden we vooraf rekening mee. Luchtkastelen bouwen waar achteraf weinig van terecht komt, daar heeft niemand wat aan. Of dit nu voor een eigen ontwikkeling is of voor een groep geïnteresseerden die bijvoorbeeld gezamenlijk als coöperatie een duurzaam woonproject wil opzetten, of een gemeente die bouwkavels verkoopt met een duurzame bestemming.

Je wensen kun je alvast beknopt aangeven door de korte vragenlijst op deze website in te vullen. Daarna neemt onze adviseur binnen 24 uur contact met je op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek om ideeën uit te wisselen en de grenzen van je project af te bakenen. De kans dat je droom dan werkelijkheid wordt neemt hierdoor enorm toe!

Wil je meer weten over prijzen en mogelijkheden?