PROCES

In vier stappen naar een nieuwe woning

Stap 1: Oriëntatiefase

Tijdens de oriëntatiefase ga je kijken in welke gemeente en wijk je jouw woning wilt gaan bouwen, welke vergunningen nodig zijn en welk type woning je wilt hebben. Wij hebben inzicht in welke gemeenten kavels vrij hebben. Hiervoor kun je je oriënteren door het aanklikken van deze link. Wij kunnen vrijblijvend adviseren en meedenken in de eisen die een gemeente stelt aan een nieuwbouwkavel en soort woning. Interesse? Bel ons voor een afspraak!

Stap 2: Ontwerp op maat of cataloguswoning

In deze fase ga je specifieker nadenken over het soort woning dat je wilt neerzetten. Sustainable Houses biedt gestandaardiseerde cataloguswoningen, maar wij ontwerpen ook op maat. Voor ontwerpen op maat brengen wij een apart bedrag in rekening. Dit heeft onze architect nodig heeft om het ontwerp in detail uit te werken conform je eisen en wensen. Dat hangt sterk af van het soort en grootte van de woning. Ook een maatwerkwoning kan als prefab woning geleverd worden.

Stap 3: Aannemingsovereenkomst

Zodra bekend is welk type woning je wilt, en waar je wilt gaan bouwen, kunt je Sustainable Houses een opdracht geven. Dat doen wij middels een zogenaamde aannemingsovereenkomst (en natuurlijk pas nadat de bouwvergunning rond is). Dan kunnen we van start. Bij één van onze bouwpartners teken je de zogenaamde aannemingsovereenkomst waarin contractueel de prijs- en opleveringsafspraken worden vastgelegd.

Standaard werken we met een Woningborg garantie zodat we kunnen garanderen dat je woning altijd wordt afgebouwd. Wij sturen onze aannemer en installateurs vervolgens aan die uw woning gaan bouwen conform uw eisen en wensen. U kunt overigens ook ons ontwerp kopen en zelf uw woning (laten) bouwen. In dat geval is er geen aannemingsovereenkomst nodig. Sustainable Houses is vervolgens ook niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de geleverde woning (in dat geval).

Stap 4: realisatie

Alle houten onderdelen voor de woning worden op maat geproduceerd en als bouwpakket aangeleverd bij de aannemer. De woning wordt grotendeels binnen geassembleerd, compleet met kozijnen, binnenwanden en badkamers. De fundering wordt op locatie geplaatst.

De modules worden per vrachtwagen naar locatie getransporteerd. Plaatsing van de woning op de fundering duurt 1 of 2 dagen. Hierna kost het enkele weken om de woning volledig af te werken. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten van de installatie, plaatsing van de zonnepanelen en de binnen en buiten afwerking.

Met de aannemer loop je door het huis heen voor de oplevering. Je kunt ervoor kiezen om daarbij een opleveringskeuring te laten doen met bijvoorbeeld de Vereniging Eigen Huis. De aannemer heeft dan nog een aantal weken om de laatste opleverpunten af te ronden.

Standaard werken we met een Woningborg garantie zodat we kunnen garanderen dat je woning altijd wordt afgebouwd. Wij sturen onze aannemer en installateurs vervolgens aan die uw woning gaan bouwen conform uw eisen en wensen. Je kunt overigens ook ons ontwerp kopen en zelf uw woning (laten) bouwen. In dat geval is er geen aannemingsovereenkomst nodig. Sustainable Houses is in dat geval niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de geleverde woning.

Wil je meer weten over prijzen en mogelijkheden?