Zonnepanelen en batterijen (opties)

We weten het. De prijzen voor elektriciteit gaan de komende jaren flink stijgen. Zeker als je met een woning volledig van het gas af wilt gaan maar gebonden aan het bestaande net. Een nieuw huis is het moment om zelfvoorzienend te worden door zonnepanelen te plaatsen. Deze zorgen er voor dat je duurzame woning ook echt duurzaam wordt.

Zonnepanelen kun je kopen of huren in het geval dit beter uitkomt. Op grond van de gewenste systemen en apparatuur in de woning en de Rc waarde of warmteweerstand/isolatiewaarde (koude en hitte isolatie) van de woning wordt het elektrische vermogen dat uit zonnepanelen nodig is berekend. Het benodigde aantal panelen volgt hieruit.

De Rc waarde van Sustainable Houses is gegarandeerd hoog waardoor de capaciteit van de systemen nodig voor o.a. verwarming en koeling de ondergrens benaderen. Dat scheelt aanzienlijk ! Anders is dit bij bestaande oudere woningen waar veel kosten gemaakt moeten worden om deze goed te isoleren voordat groene systemen voldoende rendement en comfort kunnen leveren. Bij oudere woningen is deze balans vaak niet in evenwicht te brengen.

Innovatief zonnepaneel

Sinds kort brengt een fabrikant een innovatie van zonnepanelen op de markt. Deze worden geprint en geproduceerd met nano technologie. Het rendement ligt tussen 30 en 40 % hoger en zijn zeer dun en flexibel De prijs ligt aanzienlijk lager dan de huidige generatie met de duurdere siliciumtechnologie. De panelen kunnen op het dak of tegen een gevel worden geplaatst. Op basis van dezelfde nano technologie zijn er ook verwarmingspanelen beschikbaar.

Kenmerken zonnepaneel:
Zonnepaneel met batterij met 800Wh opslag. Het formaat van het zonnepaneel is 1 m² en levert 270Wp. Door de unieke Nanotechnologie resulteert het zonnepaneel in een efficiëntie van 30% – 40%.

Kenmerken verwarmingspaneel:
Verwarmingspaneel met batterij met 800Wh opslag, verkrijgbaar in elk design, op glas of steen. Formaat: 80 x 60 cm. Het verwarmingspaneel is te bedienen met elk op de markt beschikbare analoge of digitale thermostaat.

Innovatieve milieuvriendelijke zoutwater batterij

De Huidige batterijtechnologie maakt gebruik van schaarse materialen als kobalt en lithium die ook nog eens erg schadelijk zijn voor het milieu. Als producent van groene stroom van je duurzame woning is het raadzaam om voor periodes dat er weinig wordt opgewekt stroom op te slaan of voor extra energie voor het opladen van je eclectische auto en mogelijk voor energie-uitwisseling tussen partners in bijvoorbeeld een wooncoöperatie of met je buren. Onze adviseur zal je samen met onze specialist informeren over overige bijzonderheden en over het energie management systeem van je woning (EMS).

Zoutwater batterijen:

 • Hoogste veiligheidsstandaard voor stationaire toepassingen
 • Niet ontvlambare cellen
 • Niet explosief
 • Niet giftig
 • Volledig onderhoudsvrij
 • 100% te ontladen zonder schade
 • Langdurige houdbaarheid
 • Geen bijkomende bouwvoorschriften (airco, vuurvast batterijcompartiment, …)
 • Niet te behandelen als gevaarlijke goederen tijdens opslag op transport
 • Duurzaam
 • Gemaakt uit veel voorkomende en veilige ruwe materialen