← ALLE PROJECTEN

Puur Natuur / Ecowijk in Arnhem

Het ontwerp was oorspronkelijk voor een CPO groep (collectieve particuliere opdrachtgeverschap) in Arnhem opgezet. I.v.m. de gehanteerde zeer flexibele spelregels is de toepasbaarheid qua opgave, locatie maar ook qua stijl enorm breed. Dankzij de modulaire opzet kunnen de wooneenheden tussen de 60 en 260 m² GBO (gebruiksoppervlakte) variëren; van gelaagde woonfunctie tot een vrijstaand huis: in principe is alles mogelijk. Momenteel zijn er elf verschillend grote typologieën/varianten uitgewerkt.

Het oorspronkelijke bouw-woonconcept Puur Natuur is een bijzonder ecologische manier van bouwen die een enorme meerwaarde voor een rustgevend, comfortabel en gezond leef- en binnenklimaat kent.
 Zo is bv. het bouwsysteem een lijm-, kit- en ijzervrij massiefhout systeem, geïsoleerd met stro. De massieve houten planken/palissaden zijn alleen middels pennen of houten schroeven met elkaar verbonden. De buitenkant is in eerste instantie met hout en (kalk)stuc afgewerkt. Bouwbiologisch kent het systeem geen toxische uitdampingen (lijm- en kitvrij), is het elektrosmog-werend (massief houten casco) en hartslag-verlagend (hoeveelheid olie en harsen).

Bouwfysisch, vooral door de grote hoeveelheid aan thermo-hygrische massa (hout), heeft het bouwsysteem een hoog vocht- en warmte-accumulerend vermogen wat voor het binnenklimaat een enorme winst is. Het is een dampopen systeem dat zich verder kenmerkt door een zeer hoge hitte beschermende factor, ook warmtedoorslag genoemd. Dit werkt vooral in de zomer verkoelend!
Het systeem is bovendien in hoge mate aardbevingsbestendig!

Afwijkend van wat hierboven is beschreven, kan het ontwerp vanzelfsprekend ook in geprefabriceerde houtskeletbouw uitgevoerd worden. Een groot voordeel hiervan is, dat de kosten duidelijk lager zijn.

  • Type woning: Vrijstaand / aaneengesloten / gestapeld
  • Maatvoering kernmodule: 12,0 x 6,0 x 3,5 meter bruto
  • Gebruiksoppervlak (GBO): 60,0 t/m 260,0 m²
  • Bouwvolume: n.v.t.
  • Bouwmethode: Houtskeletbouw (HSB) of massiefhoutbouw
  • Andere indeling (in samenwerking met onze architect)
  • Keuze buitenafwerking uit ‘menukaart’ (in samenwerking met onze architect)
  • Keuze modules en typologie uit ‘menukaart’ (in samenwerking met onze architect)